Krém z červené řepy s jogurtem

115 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
281 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
14 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
5 g
Cukr
14 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Červenou řepu uvaříme v 700 ml osolené vody doměkka i se slupkou. Vaříme zhruba 75 minut.
  • 2
    Oloupanou cibuli jemně nakrájíme, zpěníme na pánvi v rozehřátém oleji, přidáme na plátky nakrájenou řepu, 3 minuty opečeme, poté podlijeme vinným octem a vínem a tekutinu necháme zprudka vyvařit za občasného míchání. Osolíme, opepříme, přidáme pastu Piros Arany a citronovou šťávu. Směs necháme vychladnout a poté rozmixujeme.
  • 3
    Smetanu smícháme s jogurtem, osolíme, opepříme a do pohárků střídavě vkládáme směs řepy a ochuceného jogurtu. Vložíme do chladničky. Mezitím uvaříme ve vodě vejce natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme, nakrájíme dle libosti a ozdobíme jimi poháry s krémem. Na závěr dozdobíme nasekanou mátou, pažitkou a petrželovou natí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.