Krém z červené řepy s jogurtem
115 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 600gramůČervená řepa
- 2lžíceOlej rostlinný
- 2lžíceOcet vinný červený
- 150mililitrůVíno červené
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 200mililitrůJogurt bílý
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaPetržel - nať
- 1špetkaMáta
- 2kusyVejce slepičí
- 1špetkaPažitka
- 2lžičkyPiros Arany
- 900mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
281 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
14 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
5 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Červenou řepu uvaříme v 700 ml osolené vody doměkka i se slupkou. Vaříme zhruba 75 minut.
- 2Oloupanou cibuli jemně nakrájíme, zpěníme na pánvi v rozehřátém oleji, přidáme na plátky nakrájenou řepu, 3 minuty opečeme, poté podlijeme vinným octem a vínem a tekutinu necháme zprudka vyvařit za občasného míchání. Osolíme, opepříme, přidáme pastu Piros Arany a citronovou šťávu. Směs necháme vychladnout a poté rozmixujeme.
- 3Smetanu smícháme s jogurtem, osolíme, opepříme a do pohárků střídavě vkládáme směs řepy a ochuceného jogurtu. Vložíme do chladničky. Mezitím uvaříme ve vodě vejce natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme, nakrájíme dle libosti a ozdobíme jimi poháry s krémem. Na závěr dozdobíme nasekanou mátou, pažitkou a petrželovou natí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.