Krémová hrášková polévka

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
149 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
2 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
8 g
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupanou mrkev opláchneme, zúžené konce odkrojíme v délce 5 cm a nastrouháme do tvaru mrkviček. Zbytky od strouhání spolu s ostatní mrkví jemně nakrájíme. Celer očistíme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme, zapícháme do ní hřebíček. Celerovou nať spolu s petrželí opláchneme, osušíme a s bobkovým listem svážeme nití.
  • 2
    Mrkvičky s hráškem podusíme mírně podlité osolenou vodou. Ostatní nakrájenou zeleninu vložíme do hrnce, zalijeme litrem vody, přidáme cibuli a svázané bylinky, osolíme, opepříme a pozvolna uvaříme doměkka.
  • 3
    Poté bylinky s cibulí vyjmeme, zeleninu s vývarem rozmixujeme. V mléce rozmícháme mouku, přidáme do polévky a vše povaříme nepřikryté 5 minut. Podušené mrkvičky podélně rozkrojíme.
  • 4
    Polévku nalijeme do talířů, okraje a střed ozdobíme hráškem, mrkvičkami a bylinkami a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.