Krémová hrášková polévka
40 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1,1litryVoda pitná
- 800gramůKarotka
- 50gramůCeler bulvový
- 2kusyHřebíček
- 1hrstPetržel - nať
- 1kusBobkový list
- 1špetkaPepř černý mletý
- 120gramůHrášek
- 4kusyMáta
- 2špetkySůl
- 1hrstCeler - nať
- 150mililitrůMléko polotučné
- 1lžíceMouka rýžová
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
149 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
2 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
8 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou mrkev opláchneme, zúžené konce odkrojíme v délce 5 cm a nastrouháme do tvaru mrkviček. Zbytky od strouhání spolu s ostatní mrkví jemně nakrájíme. Celer očistíme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme, zapícháme do ní hřebíček. Celerovou nať spolu s petrželí opláchneme, osušíme a s bobkovým listem svážeme nití.
- 2Mrkvičky s hráškem podusíme mírně podlité osolenou vodou. Ostatní nakrájenou zeleninu vložíme do hrnce, zalijeme litrem vody, přidáme cibuli a svázané bylinky, osolíme, opepříme a pozvolna uvaříme doměkka.
- 3Poté bylinky s cibulí vyjmeme, zeleninu s vývarem rozmixujeme. V mléce rozmícháme mouku, přidáme do polévky a vše povaříme nepřikryté 5 minut. Podušené mrkvičky podélně rozkrojíme.
- 4Polévku nalijeme do talířů, okraje a střed ozdobíme hráškem, mrkvičkami a bylinkami a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.