Krémová kopřivačka

50 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
439 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
27 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V pánvi na másle (30 g) osmažíme dozlatova tvrdší chléb, který jsme si před tím nakrájeli na kostičky.
  • 2
    Omyté kopřivové mladé listy (na jaře) omyjeme, vložíme do hrnce s litrem vody a povaříme je asi 4-5 minut. Pak je scedíme, ale vývar zachytíme.
  • 3
    Oloupanou cibuli a česnek pokrájíme nadrobno. Do smetany rozšleháme vajíčka.
  • 4
    V druhém hrnci na 20 g másla zpěníme cibuli s česnekem, přimícháme hladkou mouku a uděláme světlou jíšku, ke které postupně přiléváme vývar z kopřiv a přivedeme k varu. Když se polévka začne vařit, přidáme masox. Po 5 minutách přimícháme smetanu s vejci a pomalu za stálého míchání polévku vaříme dalších 5-7 minut.
  • 5
    Pak do ní vložíme uvařené kopřivy, krátce povaříme 1-2 minuty. Hrnec s polévkou odstavíme z plotny a vše rozmixujeme.
  • 6
    Polévku případně dochutíme pepřem a solí. Podáváme ji s osmaženými kostičkami chleba.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.