Krémová polévka rajčatová s parmezánem
55 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 2stroužkyČesnek
- 1kilogramRajčata
- 3lžíceOlej olivový
- 1lžičkaCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 20gramůTymián čerstvý
- 20gramůRozmarýn čerstvý
- 1kusBobkový list
- 500mililitrůHovězí vývar základní
- 125mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 20gramůBazalka
- 50gramůSýr Parmezán
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
249 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
14 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
5 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Oloupeme si cibuli a česnek a obojí nasekáme nadrobno. Rajčata omyjeme a rozkrájíme na čtvrtiny.
- 2Do kastrolu vlijeme olivový olej a rozpálíme ho. Vhodíme na něj nasekanou cibuli a česnek a necháme zesklovatět. Do kastrolu potom vložíme čtvrtky rajčat a přidáme k nim tymián, rozmarýn a bobkový list. Promícháme a zalijeme masovým hovězím vývarem. Vaříme na mírném plameni 25 minut.
- 3Hotovou uvařenou polévku scedíme přes sítko a vlijeme zpátky do hrnce. Osolíme, opepříme a osladíme, promícháme a znovu přihřejeme.
- 4Ušleháme smetanu. Podáváme polévku na hlubokých talířích a každou porci ještě ozdobíme kopečkem ušlehané smetany, kterou takto rozdělíme na čtvrtiny. Posypeme porce bazalkovými lístky. Do polévky si smetanu vmíchá každý sám. Parmezán si přidá každý podle vlastní chuti.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.