Krémová polévka s grilovací klobásou
110 min.
Ingredience
- Slepičí bujon
- 1lžíceBazalka
- 1lžičkaPepř černý celý
- 1lžícePetržel - nať
- 1kilogramSlepice
- 1lžíceSůl
- 1lžíceTymián čerstvý
- 2,5decilitryVíno bílé
- 1litrVoda pitná
- 200gramůCeler bulvový
- 2kusyCibule
- 100gramůPetržel kořen
- 150gramůPórek
- 1lžíceCeler - nať
- 200gramůMrkev kořen
- 350gramůDýně
- 2kusyBrambory
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 1,5decilitrySmetana 33% (šlehačka)
- 200gramůKlobása bílá
- 200kusůMrkev kořen
- 1lžícePetržel kudrnka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
4062 kcal
Bílkoviny
147 g
Tuky
62 g
Sacharidy
587 g
Vláknina
233 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou oranžovou dýni, mrkev a brambory omyjeme a pokrájíme na malé kostky. Petrželku kudrnku omyjeme a drobně pokrájíme.
- 2V hrnci na rozpuštěném másle zeleninu (kromě petrželky) podusíme, zalijeme slepičím vývarem a vaříme 10 minut. Do polévky přimícháme sladkou smetanu a rozmixujeme ji. Dochutíme solí.
- 3Během vaření si v pánvi na másle a oleji opečeme do zlatohněda grilovací drůbeží klobásy, pak je nakrájíme na kolečka.
- 4Polévku nalijeme do talířů, kolečka klobásy rozdělíme, položíme do polévky, posypeme petrželkou a podáváme.
- 5Slepičí bujon [28675]:
- 6Celou očištěnou slepici omyjeme, rozporcujeme a vložíme do většího hrnce.
- 7Celou cibuli očistíme z vrchní slupky a omyjeme. Očištěnou mrkev, celer, petržel a pórek omyjeme, pokrájíme na menší kusy a vše přidáme ke slepici. Maso se zeleninou zalijeme 1 litrem vody s 2,5 dl bílého vína. Přidáme petrželovou a celerovou nať, tymián, bazalku, celý černý pepř a sůl.
- 8Vodu s ingrediencemi přivedeme k varu, pak hned snížíme teplotu a polévku necháme pod pokličkou jen mírně probublávat, abychom docílili čistého vývaru.
- 9Když je maso měkké, vývar scedíme. Takto čistý bujon dochutíme solí a podáváme.
- 10Maso obereme od kostí a můžeme ho podávat pokrájené v bujonu nebo ho využijeme k jiným pokrmům.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.