Krémová polévka s hřebenatkami
75 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 450gramůBrambory
- 600mililitrůVývar rybí
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1lžícePetržel - nať
- 350gramůHřebenatka
- 300mililitrůMléko polotučné
- 6lžicSmetana 33% (šlehačka)
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
441 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
27 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Horký rybí vývar přilijeme do hrnce se silným dnem, ve kterém jsme na mírném ohni rozehřáli máslo a po dobu asi 10 minut na něm zahřívali cibuli, která nám nesmí zhnědnout. K cibuli jsme přidali brambory, osolili, opepřili a přikryté pokličkou 10 minut podusili.
- 2Po přilití rybího vývaru polévku přivedeme znovu k varu a zhruba 10-15 minut povaříme, aby brambory změkly, ne se však rozpadaly.
- 3Nahrubo si nakrájíme hřebenatky, ve kterých jsou jikry, a odložíme. Po dobu 6-8 minut povaříme v hrnci s mlékem bílé maso pokrájené nahrubo, a když změkne, hrnec odstavíme. Když nám rybí vývar a brambory trochu vychladnou, rozmixujeme na hladkou kaši nebo můžeme brambory protlačit sítem. Vrátíme zpět do hrnce a přidáme hřebenatky i s mlékem, ve kterém se vařily, a můžeme přidat také jikry. Vše důkladně promícháme, mírně prohřejeme a odstavíme. Přidáme žloutky ušlehané se smetanou, vrátíme na velmi slabý oheň a za stálého míchání prohřejeme, čímž nám polévka mírně zhoustne.
- 4Polévku rozdělíme do nahřátých talířů, ozdobíme nakrájenou čerstvou petrželkou a můžeme servírovat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.