Krémová polévka s mušlemi a šafránem
25 min.
Ingredience
- 50gramůMaizena - kukuřičný škrob
- 1kusMušle srdcovky
- 500mililitrůVíno bílé
- 2stroužkyČesnek
- 1litrSmetana 33% (šlehačka)
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 1špetkaŠafrán
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
962 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
84 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
384 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Přebrané a očištěné mušle vložíme do hrnce, přidáme česnek a zalijeme vínem. Zakryté 5 minut povaříme. Mušle vyndáme, neotevřené vyhodíme a zbytek vybereme z lastur. Vývar přefiltrujeme a vlijeme zpět do hrnce. Maizenu rozmícháme ve smetaně, vlijeme do vývaru a přidáme šafrán. Několik minut povaříme, než bude polévka hustší a krémovitá.
- 2Mušle vložíme do polévky, dochutíme solí a pepřem, krátce prohřejeme a servírujeme.
- 3Polévku podáváme s opečeným toastem nebo krutónky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.