Krémová polévka s mušlemi a šafránem

25 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
962 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
84 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
384 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Přebrané a očištěné mušle vložíme do hrnce, přidáme česnek a zalijeme vínem. Zakryté 5 minut povaříme. Mušle vyndáme, neotevřené vyhodíme a zbytek vybereme z lastur. Vývar přefiltrujeme a vlijeme zpět do hrnce. Maizenu rozmícháme ve smetaně, vlijeme do vývaru a přidáme šafrán. Několik minut povaříme, než bude polévka hustší a krémovitá.
  • 2
    Mušle vložíme do polévky, dochutíme solí a pepřem, krátce prohřejeme a servírujeme.
  • 3
    Polévku podáváme s opečeným toastem nebo krutónky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.