Krémová polévka se škeblemi
45 min.
Ingredience
- Na ozdobu
- 8kusůMušle srdcovky
- 1kusPetržel - nať
- 1kusCibule
- 8gramůMušle srdcovky
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceTymián čerstvý
- 1kusBrambory
- 1kusBobkový list
- 1lžícePetržel - nať
- 300mililitrůMléko polotučné
- 150mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 15dekagramůAnglická slanina
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 350mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
432 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
39 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Na silném ohni ve velkém hrnci s malým množstvím vody 3–4 minuty povaříme opláchnuté a kartáčkem vydrhnuté srdcovky a ty, které se při vaření neotevřou, nepoužijeme. Vodu, ve které se vařily, přecedíme a uschováme. Osm srdcovek si necháme na ozdobu v lasturách, ostatní vyloupeme a ty velké nakrájíme na kousky.
- 2Pak si dozlatova opečeme slaninu, zbavíme ji nadbytečného tuku pomocí papírových utěrek. V hrnci rozehřejeme máslo a doměkka na něm opékáme asi 4–5 minut cibuli. Přidáme tymián, krátce opečeme, přidáme bramboru, tekutinu, ve které jsme vařili srdcovky, mléko, bobkový list a na mírném ohni vaříme ještě asi 10 minut.
- 3Necháme mírně zchladnout, rozmixujeme nebo sítem protlačíme do mísy, přidáme srdcovky, opečenou slaninu, smetanu a zahříváme ještě 2–3 minuty.
- 4Osolíme, opepříme, vmícháme petrželku, rozdělíme na talíře, ozdobíme srdcovkami, snítkou petrželky a můžeme servírovat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.