Krémová polévka z jesetera

85 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
556 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
33 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
7 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Červenou řepu omyjeme, oloupeme, nakrájíme na kostičky a uvaříme ji doměkka v 1/4 litru rybího bujonu. Pak vývar i s řepou rozmixujeme na kaši.
  • 2
    Uzeného jesetera nakrájíme na hranolky a odložíme do misky.
  • 3
    Do 3/4 litru horkého rybího vývaru přimícháme 80 g račí polévkové pasty, povaříme 10 minut, přimícháme 3 lžíce bílého vína, mletou papriku, sůl a pepř podle chuti, přimícháme 150 g rozmixované červené řepy s vývarem, vaříme 2 minuty, přidáme kousky uzeného jesetera a maso prohřejeme.
  • 4
    Každou porci ozdobíme lžíci šlehačky, na ni dáme 1/2 lžičky červeného kaviáru a podáváme.
  • 5
    Rybí vývar s fenyklem [29924]:
  • 6
    Kořenovou zeleninu: Mrkev, celer, petržel a fenykl očistíme, omyjeme a pokrájíme na kousky. Oloupanou cibuli pokrájíme.
  • 7
    Dobře omyjeme rybí hlavy a odřezky z různých druhů ryb (pokud máme).
  • 8
    V hrnci si rozehřejeme máslo s olejem a rybí odřezky se zeleninou podusíme, přidáme sladkou a pálivou papriku, promícháme, pak přilijeme 0,5 dl bílého vína a 1 litr vody, přidáme jalovec, bobkový list, sůl, celý pepř, nové koření, omyté lístky oregana s bazalkou a vaříme při mírné teplotě 40 minut. Polévka musí jen probublávat, aby nebyla kalná.
  • 9
    Uvařený vývar scedíme a podáváme s omytou, drobně pokrájenou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.