Krémová polévka ze sépií a chřestu

60 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
654 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
41 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
7 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očistíme stonky chřestu a pokrájíme na kousky. Oloupeme bramboru, cibuli a šalotku, cuketu, pórek a mrkev. Vše oškrábeme.
  • 2
    Omyjeme připravenou zeleninu, bramboru pokrájíme na kostičky. Cuketu, mrkev, hlavičky chřestu nakrájíme na kostičky, pórek na kolečka, samostatně nasekáme cibuli a šalotku. Osmažíme nasekanou cibulku. Přidáme pokrájený chřest a kostičky brambor a vše smažíme. Přilijeme zeleninový vývar, přidáme jemně nasekané bylinky a vše vaříme 30 minut.
  • 3
    Očistíme a vykucháme sépie, stáhněte vnější blánu, promyjeme a pokrájíme na proužky.Na oleji osmažíme nasekanou šalotku. Přidáme pokrájené sépie a smažíme 2-3 minuty. Osolíme a opepříme.
  • 4
    Osmažíme pokrájenou cuketu, mrkev, pórek a chřest. Přilijeme 3 lžíce vody, vše 3-4 minuty povaříme a přidáme pokrájenou sépie a prohřejeme. Směs z chřestu a brambory propasírujeme sítem do hrnce, směs uvedeme do varu, vmícháme smetanu, na kousky pokrájené máslo a nasekané bylinky. Na krém z chřestu dáme směs ze sépií a zeleniny. Hotovou polévku podáváme horkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.