Krémová polévka ze sépií a chřestu
60 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 500gramůChřest zelený
- 1kusMrkev kořen
- 200gramůSépie
- 1kusCuketa
- 1kusPórek
- 1kusBrambory
- 1kusŠalotka
- 60gramůPetržel - nať
- 1decilitrSmetana 12% (konzumní)
- 1litrVývar zeleninový
- 50gramůMáslo čerstvé
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 80mililitrůOlej olivový
- 3lžíceVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
654 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
41 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
7 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Očistíme stonky chřestu a pokrájíme na kousky. Oloupeme bramboru, cibuli a šalotku, cuketu, pórek a mrkev. Vše oškrábeme.
- 2Omyjeme připravenou zeleninu, bramboru pokrájíme na kostičky. Cuketu, mrkev, hlavičky chřestu nakrájíme na kostičky, pórek na kolečka, samostatně nasekáme cibuli a šalotku. Osmažíme nasekanou cibulku. Přidáme pokrájený chřest a kostičky brambor a vše smažíme. Přilijeme zeleninový vývar, přidáme jemně nasekané bylinky a vše vaříme 30 minut.
- 3Očistíme a vykucháme sépie, stáhněte vnější blánu, promyjeme a pokrájíme na proužky.Na oleji osmažíme nasekanou šalotku. Přidáme pokrájené sépie a smažíme 2-3 minuty. Osolíme a opepříme.
- 4Osmažíme pokrájenou cuketu, mrkev, pórek a chřest. Přilijeme 3 lžíce vody, vše 3-4 minuty povaříme a přidáme pokrájenou sépie a prohřejeme. Směs z chřestu a brambory propasírujeme sítem do hrnce, směs uvedeme do varu, vmícháme smetanu, na kousky pokrájené máslo a nasekané bylinky. Na krém z chřestu dáme směs ze sépií a zeleniny. Hotovou polévku podáváme horkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.