Krémová polévka ze sušených hříbků
155 min.
Ingredience
- 50gramůHříbky sušené
- 100gramůZelenina kořenová
- 100gramůCibule
- 30gramůČesnek
- 50gramůMáslo čerstvé
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 4kusyRozmarýn čerstvý
- 1lžičkaDivoké koření celé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 50gramůCréme fraiche
- 300mililitrůVývar drůbeží
- 10gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
357 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
24 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce s kuřecím vývarem přidáme hříbky, očištěnou, nakrájenou kořenovou zeleninu, oloupanou, nakrájenou cibuli a česnek, svazek rozmarýnu a divoké koření, v němž by mělo převládat nové koření a bobkový list. Necháme vařit alespoň 2 hodiny.
- 2Potom zahustíme jíškou připravenou z másla a hladké mouky. Necháme dalších 25 minut provařit. Nakonec polévku zjemníme smetanou, podle chuti dosolíme, vymixujeme s máslem a creme fraîche a ještě přecedíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.