Krémová řepa s kmínem a cibulí

40 min.

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
264 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
11 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
12 g
Cukr
24 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Řepu oloupeme a rozčtvrtíme.
  • 2
    Cibuli nakrájíme na plátky, česnek utřeme.
  • 3
    Chilli papričky zbavíme semínek a nesekáme na jemno.
  • 4
    Nejprve si připravíme naloženou směs: řepu, cibuli, česnek, chilli papričky, pepř, kmín a fenyklová semínka dáme do uzavíratelné sklenice.
  • 5
    Na nálev budeme potřebovat lžíci soli, kterou rozpustíme v hrnku vody. Budeme potřebovat asi litr nálevu, což znamená 4 hrnky vody a 4 lžíce soli. Sůl rozmícháme v nálevu. Nálev nalijeme do sklenice s řepou. Sklenici uzavřeme a necháme týden odležet při pokojové teplotě. Zelenina v takovém nálevu vydrží až 4 týdny.
  • 6
    Naloženou zeleninu vyjmeme z nálevu a podusíme doměkka. Do ještě teplé směsi vmícháme créme fraiche a nasekaný kopr se šalvějí. Podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.