Krémová řepa s kmínem a cibulí
40 min.
Ingredience
- 4kusyČervená řepa
- 1kusCibule
- 8stroužkůČesnek
- 4kusyChilli paprička sušená
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaKmín drcený
- 1lžičkaFenyklová semínka
- 250mililitrůCréme fraiche
- 1lžičkaKopr čerstvý
- 1lžičkaŠalvěj čerstvá
- 4lžíceSůl
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
264 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
11 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
12 g
Cukr
24 g
Postup přípravy
- 1Řepu oloupeme a rozčtvrtíme.
- 2Cibuli nakrájíme na plátky, česnek utřeme.
- 3Chilli papričky zbavíme semínek a nesekáme na jemno.
- 4Nejprve si připravíme naloženou směs: řepu, cibuli, česnek, chilli papričky, pepř, kmín a fenyklová semínka dáme do uzavíratelné sklenice.
- 5Na nálev budeme potřebovat lžíci soli, kterou rozpustíme v hrnku vody. Budeme potřebovat asi litr nálevu, což znamená 4 hrnky vody a 4 lžíce soli. Sůl rozmícháme v nálevu. Nálev nalijeme do sklenice s řepou. Sklenici uzavřeme a necháme týden odležet při pokojové teplotě. Zelenina v takovém nálevu vydrží až 4 týdny.
- 6Naloženou zeleninu vyjmeme z nálevu a podusíme doměkka. Do ještě teplé směsi vmícháme créme fraiche a nasekaný kopr se šalvějí. Podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.