Krémová zeleninová polévka základní
80 min.
Ingredience
- 60gramůMáslo čerstvé
- 2kusyCibule
- 1lžíceMouka pšeničná hladká
- 750mililitrůVoda pitná
- 0,5kostkaMasox
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 300gramůBrambory
- 85gramůMrkev kořen
- 85gramůCeler bulvový
- 80gramůPetržel kořen
- 200mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
220 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
14 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Umyté brambory, mrkev, celer a petržel oloupeme a nakrájíme na menší kostičky.
- 2Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a dáme do hrnce s rozehřátým máslem. Když zesklovatí, přidáme lžíci mouky, kterou za občasného zamíchání necháme zpěnit. Zalijeme vodou, vložíme připravené brambory a zeleninu, zamícháme, osolíme, opepříme a přidáme půl kostky masoxu. Přivedeme k varu, stáhneme plamen, přikryjeme pokličkou a na mírném ohni vaříme 35 minut.
- 3Po této době polévku prolisujeme, přidáme horké mléko a dobře prošleháme metlou. Už dále nevaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.