Krémová zeleninová polévka základní

80 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
220 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
14 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Umyté brambory, mrkev, celer a petržel oloupeme a nakrájíme na menší kostičky.
  • 2
    Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a dáme do hrnce s rozehřátým máslem. Když zesklovatí, přidáme lžíci mouky, kterou za občasného zamíchání necháme zpěnit. Zalijeme vodou, vložíme připravené brambory a zeleninu, zamícháme, osolíme, opepříme a přidáme půl kostky masoxu. Přivedeme k varu, stáhneme plamen, přikryjeme pokličkou a na mírném ohni vaříme 35 minut.
  • 3
    Po této době polévku prolisujeme, přidáme horké mléko a dobře prošleháme metlou. Už dále nevaříme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.