Krémové kari s lilkem
25 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 1kusKoriandr čerstvý
- 1kusZázvor celý
- 2lžičkyOlej olivový
- 2kusyLilek
- 200mililitrůJogurt bílý
- 1špetkaSůl
- 1lžíceKari koření
- 1špetkaPepř černý mletý
- 400mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
103 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
6 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
6 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1V robotu zpracujeme nahrubo nasekanou cibuli, nasekaný zázvor, kari koření a korinadr až vytvoříme pastu.
- 2Lilky nakrájíme na větší kousky a asi 5min orestujeme v hrnci na rozpáleném oleji dohněda. Vyjmeme, na oleji opečeme cibulovou pastu a pár minut prohříváme. Vrátíme do hrnce lilek, přidáme jogurt a podlijeme 400ml vroucí vody. Promícháme a 10-15minut zvolna provaříme. Ochutíme solí a pepřem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.