Krémový bramborový salát s celerem a pažitkou
30 min.
Ingredience
- 1lžičkaHořčice Dijonská
- 2kusyCeler řapíkatý
- 750gramůBrambory
- 1lžíceOcet vinný
- 2lžíceOlej olivový
- 1lžičkaSůl
- 150mililitrůJogurt bílý
- 3lžícePažitka
- 125gramůSýr smetanový tavený 45%
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
244 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
11 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Brambory oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Uvaříme doměkka a slijeme.
- 2V salátové míse promícháme hořčici, ocet, olej, sůl a pepř. Ke vzniklé hmotě přidáme teplé brambory a promícháme, tak aby se obalily. Necháme půl hodiny odležet při pokojové teplotě.
- 3Smetanový sýr vyšleháme s jogurtem dohladka. Přidáme na kostičky nakrájený celer, nasekanou pažitku a zlehka promícháme s bramborami. Dochutíme solí a pepřem a necháme minimálně 1hodinu odležet v lednici.
- 4Salát dozdobíme pažitkou a podáváme při pokojové teplotě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.