Krémový bramborový salát s celerem a pažitkou

30 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
244 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
11 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Uvaříme doměkka a slijeme.
  • 2
    V salátové míse promícháme hořčici, ocet, olej, sůl a pepř. Ke vzniklé hmotě přidáme teplé brambory a promícháme, tak aby se obalily. Necháme půl hodiny odležet při pokojové teplotě.
  • 3
    Smetanový sýr vyšleháme s jogurtem dohladka. Přidáme na kostičky nakrájený celer, nasekanou pažitku a zlehka promícháme s bramborami. Dochutíme solí a pepřem a necháme minimálně 1hodinu odležet v lednici.
  • 4
    Salát dozdobíme pažitkou a podáváme při pokojové teplotě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.