Krémový bujon s paprikou a hráškovými lusky

100 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
273 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
8 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
9 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Červené papriky omyjeme, zbavíme semínek a pokrájíme na proužky.
  • 2
    Mladé hráškové lusky očistíme a omyjeme.
  • 3
    V hrnci na rozpuštěném pepřovém másle lusky s paprikou podusíme, přilijeme 1 litr bujonu z kořenové zeleniny, přimícháme 2 lžíce chilli omáčky, 3 lžíce bílého smetanové jogurtu a 1 lžíci rajského protlaku a při mírné teplotě vaříme 7-9 minut (podle návodu).
  • 4
    Krémový bujon dochutíme solí, cukrem a podáváme.
  • 5
    Bujon z kořenové zeleniny [30788]:
  • 6
    Očistíme a omyjeme kořenovou zeleninu: mrkev, celer, petržel a pórek a vše pokrájíme na menší kusy. Oloupané cibule - šalotku rozkrojíme na poloviny.
  • 7
    Omyjeme bylinky: petrželovou nať, estragon, saturejku a bazalku. Pak je nakrájíme.
  • 8
    V hrnci na slunečnicovém oleji cibuli restujeme dozlatova, pak přidáme zeleninu s bylinkami, promícháme a dusíme asi 5-7 minut.
  • 9
    Přilijeme 1.5 litru vody, přidáme mořskou sůl, celý černý pepř a bobkový list.
  • 10
    Polévku vaříme 1 hodinu tak, aby jen probublávala. Po uvaření ji scedíme a dáme vychladit. Z vychlazeného vývaru odstraníme tuk a tak získáme čistý zeleninový bujon, který použijeme k přípravě zeleninových polévek.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.