Křepelčí bujon s cibulkou a masem

100 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
949 kcal
Bílkoviny
71 g
Tuky
30 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
7 g
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Malé nakládané perlové cibulky scedíme. Uvařené křepelčí maso z bujonu pokrájíme na kostičky. Ananas (kompot) scedíme. Vše dáme do jedné mísy a promícháme. Směs rozdělíme do talířů, zalijeme studeným křepelčím bujonem (1 litr) a podáváme.
  • 2
    Křepelčí studený bujon [29586]:
  • 3
    Očištěnou a omytou křepelku rozporcujeme a dáme do většího hrnce. Přidáme omytá kuřecí křídla. Očištěnou a omytou zeleninu: mrkev celer, petržel, pórek a cibuli pokrájíme na kousky a v pánvi zeleninu podusíme na másle přibližně 10 minut, pak ji přiložíme k masu, zalijeme 7 dl vody a 5 dl portského vína.
  • 4
    Přidáme omytou nať petržele a celeru, větvičky svážeme, 4 ks jalovce, 1 ks bobkový list, 2 stroužky oloupaného česneku a 1 lžíci barevného pepře. Když vývar přijde k varu, teplotu zmírníme a pod pokličkou musí vývar jen probublávat 1 hodinu.
  • 5
    Vývar scedíme a když vychladne, dáme do chladničky. Z vývaru posbíráme ztuhnutý omastek, nebo znovu studený vývar scedíme - takto získáme čistý bujon.
  • 6
    Maso obereme, pokrájíme a můžeme ho použít do různých polévek.
  • 7
    Do studeného bujonu přidáme 0.5 dl Madeiry a 0.5 dl rakytníkové šťávy. Dochutíme solí, mletým hřebíčkem, mletým novým kořením a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.