Křepelčí bujon s cibulkou a masem
100 min.
Ingredience
- Křepelčí studený bujon [29586]
- 2stroužkyČesnek
- 1kusBobkový list
- 150gramůCeler bulvový
- 2kusyCibule
- 2špetkyHřebíček mletý
- 4kusyJalovec
- 1kilogramKřepelka
- 200gramůKuřecí křídla
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2špetkyNové koření mleté
- 4lžícePepř 4 barev
- 150gramůPetržel kořen
- 150gramůPórek
- 0,5lžíceSůl
- 5decilitrůVíno portské
- 7decilitrůVoda pitná
- 200gramůMrkev kořen
- 0,5decilitrRakytníková šťáva
- 0,5decilitrVíno madeira
- 150gramůCibule perlová
- 1gramKřepelka
- 150gramůKompot ananasový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
949 kcal
Bílkoviny
71 g
Tuky
30 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
7 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Malé nakládané perlové cibulky scedíme. Uvařené křepelčí maso z bujonu pokrájíme na kostičky. Ananas (kompot) scedíme. Vše dáme do jedné mísy a promícháme. Směs rozdělíme do talířů, zalijeme studeným křepelčím bujonem (1 litr) a podáváme.
- 2Křepelčí studený bujon [29586]:
- 3Očištěnou a omytou křepelku rozporcujeme a dáme do většího hrnce. Přidáme omytá kuřecí křídla. Očištěnou a omytou zeleninu: mrkev celer, petržel, pórek a cibuli pokrájíme na kousky a v pánvi zeleninu podusíme na másle přibližně 10 minut, pak ji přiložíme k masu, zalijeme 7 dl vody a 5 dl portského vína.
- 4Přidáme omytou nať petržele a celeru, větvičky svážeme, 4 ks jalovce, 1 ks bobkový list, 2 stroužky oloupaného česneku a 1 lžíci barevného pepře. Když vývar přijde k varu, teplotu zmírníme a pod pokličkou musí vývar jen probublávat 1 hodinu.
- 5Vývar scedíme a když vychladne, dáme do chladničky. Z vývaru posbíráme ztuhnutý omastek, nebo znovu studený vývar scedíme - takto získáme čistý bujon.
- 6Maso obereme, pokrájíme a můžeme ho použít do různých polévek.
- 7Do studeného bujonu přidáme 0.5 dl Madeiry a 0.5 dl rakytníkové šťávy. Dochutíme solí, mletým hřebíčkem, mletým novým kořením a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.