Křepelčí bujon s uzenou krůtou
100 min.
Ingredience
- Křepelčí studený bujon [29586]
- 200gramůMrkev kořen
- 1kusBobkový list
- 150gramůCeler bulvový
- 2kusyCibule
- 2špetkyHřebíček mletý
- 4kusyJalovec
- 1kilogramKřepelka
- 200gramůKuřecí křídla
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2špetkyNové koření mleté
- 4lžícePepř 4 barev
- 150gramůPetržel kořen
- 150gramůPórek
- 0,5lžíceSůl
- 5decilitrůVíno portské
- 7decilitrůVoda pitná
- 0,5decilitrRakytníková šťáva
- 2stroužkyČesnek
- 0,5decilitrVíno madeira
- 100gramůPrsa krůtí uzená
- 100gramůVýhonky Alfalfa - vojtěškové klíčky
- 0,5lžíceŘeřicha
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
943 kcal
Bílkoviny
76 g
Tuky
31 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
7 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Uzená krůtí prsa nakrájíme na proužky. Klíčky alfalfa (klíčky vojtěšky) spolu s masem zamícháme do 1 litru studeného křepelčího bujonu.
- 2Omytou řeřichu drobně pokrájíme, bujon dosolíme podle chuti a podáváme.
- 3Křepelčí studený bujon [29586]:
- 4Očištěnou a omytou křepelku rozporcujeme a dáme do většího hrnce. Přidáme omytá kuřecí křídla. Očištěnou a omytou zeleninu: mrkev celer, petržel, pórek a cibuli pokrájíme na kousky a v pánvi zeleninu podusíme na másle přibližně 10 minut, pak ji přiložíme k masu, zalijeme 7 dl vody a 5 dl portského vína.
- 5Přidáme omytou nať petržele a celeru, větvičky svážeme, 4 ks jalovce, 1 ks bobkový list, 2 stroužky oloupaného česneku a 1 lžíci barevného pepře. Když vývar přijde k varu, teplotu zmírníme a pod pokličkou musí vývar jen probublávat 1 hodinu.
- 6Vývar scedíme a když vychladne, dáme do chladničky. Z vývaru posbíráme ztuhnutý omastek, nebo znovu studený vývar scedíme - takto získáme čistý bujon.
- 7Maso obereme, pokrájíme a můžeme ho použít do různých polévek.
- 8Do studeného bujonu přidáme 0.5 dl Madeiry a 0.5 dl rakytníkové šťávy. Dochutíme solí, mletým hřebíčkem, mletým novým kořením a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.