Křepelčí papriková polévka
105 min.
Ingredience
- Křepelčí studený bujon [29586]
- 1kusBobkový list
- 150gramůCeler bulvový
- 2kusyCibule
- 2špetkyHřebíček mletý
- 4kusyJalovec
- 1kilogramKřepelka
- 200gramůKuřecí křídla
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2špetkyNové koření mleté
- 4lžícePepř 4 barev
- 150gramůPetržel kořen
- 150gramůPórek
- 0,5lžíceSůl
- 0,5decilitrRakytníková šťáva
- 5decilitrůVíno portské
- 7decilitrůVoda pitná
- 0,5decilitrVíno madeira
- 200gramůMrkev kořen
- 2stroužkyČesnek
- 200gramůPaprika žlutá
- 2kusyChilli paprička
- 2gramyMáslo čerstvé
- 1lžíceOlej olivový
- 0,5lžičkaPepř bílý
- 200gramůTopinambury
- 250gramůFazolové lusky zelené
- 0,5lžičkaSůl
- 2špetkyMuškátový oříšek
- 2kusyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
997 kcal
Bílkoviny
73 g
Tuky
32 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
13 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Omytou masitou žlutou papriku zbavíme jadýrek a pokrájíme na proužky. Chilli papričky omyjeme, rozpůlíme, odstraníme zrníčka a papričky pokrájíme na tenké nudličky.
- 2Topinambury oloupeme, omyjeme a pokrájíme na kostičky. Mladé fazolové lusky očistíme, omyjeme a rozkrojíme na poloviny. Oloupaný česnek prolisujeme.
- 3V hrnci rozpustíme 20 g másla s 1 lžicí oleje a zeleninu podusíme. Přidáme 1/2 lžičky bílého pepře, sůl, promícháme, přilijeme 1 litr křepelčího bujonu, přivedeme k varu, pak zmírníme teplotu a pomalu vaříme 6 minut.
- 4Ochutíme muškátovým oříškem, promícháme a podáváme.
- 5Křepelčí studený bujon [29586]:
- 6Očištěnou a omytou křepelku rozporcujeme a dáme do většího hrnce. Přidáme omyté kuřecí křídla. Očištěnou a omytou zeleninu: mrkev celer, petržel, pórek a cibuli pokrájíme na kousky a v pánvi zeleninu podusíme na másle přibližně 10 minut, pak ji přiložíme k masu, zalijeme 7 dl vody a 5 dl portského vína.
- 7Přidáme 4 ks jalovce, 1 ks bobkový list, 2 stroužky oloupaného česneku a 1 lžíci barevného pepře. Když vývar přijde k varu, teplotu zmírníme a pod pokličkou musí vývar jen probublávat 1 hodinu.
- 8Vývar scedíme a když vychladne, dáme ho do chladničky. Z vývaru posbíráme ztuhnutý omastek, nebo znovu studený vývar scedíme - takto získáme čistý bujon.
- 9Maso obereme, pokrájíme a můžeme ho použít do různých polévek.
- 10Do studeného bujonu přidáme 0.5 dl Madeiry a 0.5 dl rakytníkové šťávy. Dochutíme solí, mletým hřebíčkem, mletým novým kořením a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.