Křepelčí pikantní ovocný bujon

105 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1020 kcal
Bílkoviny
74 g
Tuky
34 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
9 g
Cukr
16 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Grapefruit oloupeme, rozdělíme na dílky, ze kterých sloupneme bílou, hořkou slupku.
  • 2
    V misce vyšleháme žloutky s 1 špetkou soli, 1 špetkou bílého pepře, přidáme 3 lžíce grapefruitové dužiny, 1 lžíci grapefruitové šťávy a 2 lžíce citronu.
  • 3
    Směs dobře vymícháme a opatrně ji vlijeme do 1 litru křepelčího bujonu.
  • 4
    Ostatní dílky vložíme též do polévky, povaříme 4 minuty a podáváme.
  • 5
    Křepelčí studený bujon [29586]:
  • 6
    Očištěnou a omytou křepelku rozporcujeme a dáme do většího hrnce. Přidáme omyté kuřecí křídla. Očištěnou a omytou zeleninu: mrkev celer, petržel, pórek a cibuli pokrájíme na kousky a v pánvi zeleninu podusíme na másle přibližně 10 minut, pak ji přiložíme k masu, zalijeme 7 dl vody a 5 dl portského vína.
  • 7
    Přidáme 4 ks jalovce, 1 ks bobkový list, 2 stroužky oloupaného česneku a 1 lžíci barevného pepře. Když vývar přijde k varu, teplotu zmírníme a pod pokličkou musí vývar jen probublávat 1 hodinu.
  • 8
    Vývar scedíme a když vychladne, dáme ho do chladničky. Z vývaru posbíráme ztuhnutý omastek, nebo znovu studený vývar scedíme - takto získáme čistý bujon.
  • 9
    Maso obereme, pokrájíme a můžeme ho použít do různých polévek.
  • 10
    Do studeného bujonu přidáme 0.5 dl Madeiry a 0.5 dl rakytníkové šťávy. Dochutíme solí, mletým hřebíčkem, mletým novým kořením a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.