Křepelčí polévka s chilli
110 min.
Ingredience
- Křepelčí studený bujon [29586]
- 1kusBobkový list
- 150gramůCeler bulvový
- 2kusyCibule
- 2špetkyHřebíček mletý
- 4kusyJalovec
- 2stroužkyČesnek
- 1kilogramKřepelka
- 200gramůKuřecí křídla
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2špetkyNové koření mleté
- 4lžícePepř 4 barev
- 0,5decilitrRakytníková šťáva
- 150gramůPetržel kořen
- 150gramůPórek
- 0,5lžíceSůl
- 5decilitrůVíno portské
- 7decilitrůVoda pitná
- 200gramůMrkev kořen
- 0,5decilitrVíno madeira
- 300gramůKřepelčí prsa
- 2kusyCibule
- 2kusyChilli paprička
- 1kusAvokádo
- 2gramyMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
886 kcal
Bílkoviny
71 g
Tuky
32 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
9 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Křepelčí omytá prsa pokrájíme na nudličky. Oloupeme cibule a pokrájíme je nadrobno. Chilli papričky omyjeme, rozpůlíme, odstraníme zrníčka a papričky pokrájíme na tenké nudličky.
- 2Omyté avokádo oloupeme, zbavíme pecky a pokrájíme na měsíčky.
- 3V hrnci rozpustíme 20 g másla, zamícháme do něj 0,5 lžičky bílého pepře, přidáme maso, cibuli, chilli papričky, sůl, vše promícháme a krátce podusíme.
- 4Přilijeme 1 litr křepelčího bujonu, přivedeme k varu, pak zmírníme teplotu a pomalu vaříme 6 minut.
- 5Přidáme avokádo, promícháme a podáváme.
- 6Křepelčí studený bujon [29586]:
- 7Očištěnou a omytou křepelku rozporcujeme a dáme do většího hrnce. Přidáme omytá kuřecí křídla. Očištěnou a omytou zeleninu: Mrkev celer, petržel, pórek a cibuli pokrájíme na kousky a v pánvi zeleninu podusíme na másle přibližně 10 minut, pak ji přiložíme k masu, zalijeme 7 dl vody a 5 dl portského vína.
- 8Přidáme 4 ks jalovce, 1 ks bobkový list, 2 stroužky oloupaného česneku a 1 lžíci barevného pepře. Když vývar přijde k varu, teplotu zmírníme a pod pokličkou musí vývar jen probublávat 1 hodinu.
- 9Vývar scedíme a když vychladne, dáme ho do chladničky. Z vývaru posbíráme ztuhnutý omastek, nebo znovu studený vývar scedíme - takto získáme čistý bujon.
- 10Maso obereme, pokrájíme a můžeme ho použít do různých polévek.
- 11Do studeného bujonu přidáme 0,5 dl Madeiry a 0,5 dl rakytníkové šťávy. Dochutíme solí, mletým hřebíčkem, mletým novým kořením a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.