Křepelčí studený bujon
90 min.
Ingredience
- 1kilogramKřepelka
- 200gramůKuřecí křídla
- 150gramůCeler bulvový
- 150gramůPetržel kořen
- 150gramůPórek
- 2kusyCibule
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 7decilitrůVoda pitná
- 5decilitrůVíno portské
- 4kusyJalovec
- 1kusBobkový list
- 4lžícePepř 4 barev
- 0,5lžíceSůl
- 2špetkyHřebíček mletý
- 2špetkyNové koření mleté
- 200gramůMrkev kořen
- 0,5decilitrRakytníková šťáva
- 2stroužkyČesnek
- 0,5decilitrVíno madeira
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
909 kcal
Bílkoviny
70 g
Tuky
30 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
7 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou a omytou křepelku rozporcujeme a dáme do většího hrnce. Přidáme omytá kuřecí křídla. Očištěnou a omytou zeleninu: mrkev celer, petržel, pórek a cibuli pokrájíme na kousky a v pánvi zeleninu podusíme na másle přibližně 10 minut, pak ji přiložíme k masu, zalijeme 7 dl vody a 5 dl portského vína.
- 2Přidáme 4 ks jalovce, 1 ks bobkový list, 2 stroužky oloupaného česneku a 1 lžíci barevného pepře. Když vývar přijde k varu, teplotu zmírníme a pod pokličkou musí vývar jen probublávat 1 hodinu.
- 3Vývar scedíme a když vychladne, dáme do chladničky. Z vývaru posbíráme ztuhnutý omastek, nebo znovu studený vývar scedíme - takto získáme čistý bujon.
- 4Maso obereme, pokrájíme a můžeme ho použít do různých polévek.
- 5Do studeného bujonu přidáme 0.5 dl Madeiry a 0.5 dl rakytníkové šťávy. Dochutíme solí, mletým hřebíčkem, mletým novým kořením a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.