Křepelky na olivách
45 min.
Ingredience
- 800gramůKřepelka
- 60gramůAnglická slanina
- 100gramůOlivy černé
- 4stroužkyČesnek
- 8gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 150mililitrůVoda pitná
- 40gramůOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
447 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
27 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
921 mg
Cukr
50 mg
Postup přípravy
- 1Olivy vypeckujeme, křepelky osolíme, opepříme, poklademe plátky slaniny, omotáme nití (aby slanina držela), křepelky vložíme do pánve s rozehřátým olejem a osmažíme ze všech stran. Přidáme prolisovaný česnek, rozpůlené olivy a osmahneme. Podlijeme vodou a dusíme do měkka.
- 2Odstraníme nit, křepelky upravíme na talíře, přelijeme vydušenou šťávou s olivami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.