Křepelky s citronem a šalvějí

42 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
264 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
13 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
92 mg
Cukr
67 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Předehřejeme si troubu na 180°C.
  • 2
    V misce smícháme 3 lžíce olivového oleje, citronovou šťávu a nastrouhanou kůru, 1 prolisovaný stroužek česneku, sůl a pepř.
  • 3
    Zbylý olej dáme na pánev, vložíme do něj rozpůlené křepelky a nasekané listy šalvěje. Zprudka vše osmažíme a dáme do pekáče.
  • 4
    Do pánve vlijeme připravenou směs a slepičí vývar. Za stálého míchání vaříme asi 1 minutu, aby se odpařila část tekutiny.
  • 5
    Šťávu nalijeme na křepelky a pekáč dáme do trouby na 20-25 minut. Před podáváním křepelky můžeme ozdobit celými šalvějovými lístky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.