Křepelky s citronem a šalvějí
42 min.
Ingredience
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 4kusyKřepelka
- 1lžíceŠalvěj sušená
- 1stroužekČesnek
- 4lžíceOlej olivový
- 0,5lžičkaCitronová kůra
- 0,5šálekVývar slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
264 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
13 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
92 mg
Cukr
67 mg
Postup přípravy
- 1Předehřejeme si troubu na 180°C.
- 2V misce smícháme 3 lžíce olivového oleje, citronovou šťávu a nastrouhanou kůru, 1 prolisovaný stroužek česneku, sůl a pepř.
- 3Zbylý olej dáme na pánev, vložíme do něj rozpůlené křepelky a nasekané listy šalvěje. Zprudka vše osmažíme a dáme do pekáče.
- 4Do pánve vlijeme připravenou směs a slepičí vývar. Za stálého míchání vaříme asi 1 minutu, aby se odpařila část tekutiny.
- 5Šťávu nalijeme na křepelky a pekáč dáme do trouby na 20-25 minut. Před podáváním křepelky můžeme ozdobit celými šalvějovými lístky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.