Krevetky na sladkokyselo
36 min.
Ingredience
- 150gramůŠpenát listový čerstvý
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 30gramůMáslo čerstvé
- 100mililitrůDolin - Vermouth
- 2kusyPomeranče
- 50gramůKerblík
- 1kusCitrony
- 50gramůPažitka
- 50mililitrůOlej olivový
- 600gramůKrevety tygří - loupané
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
395 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
23 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
6 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Pomerančovou a citronovou šťávu přecedíme do mističky. Krevetky oloupáme, odstraníme z nich černé střívko, omyjeme je a utřeme. Omyjme pažitku a kerblík, osušíme je a pokrájíme. Očistíme špenátové listy, několikrát je propláchneme pod tekoucí studenou vodou, necháme je okapat a potom je krátce podusíme v páře.
- 2Do pánve nalijme olej a smažíme na něm dorůžova 2-3 minuty krevetky. Obracíme je, aby byly stejnoměrně zbarvné. Osolíme je a opepříme a dáme stranou. Do téže pánve nalijeme vermut a necháme ho prudce vyvařit. Potom přilijeme pomerančovou a citronovou šťávu a vaříme tak dlouho, až bude omáčky poloviční množství.
- 3Přidáme do omáčky osmažené krevetky a při mírné teplotě je asi 1 minutu prohříváme. Stáhneme pánev ze sporáku a přidáme do ní kousky pokrájeného másla. Vidličkou vmícháme máslo do omáčky.
- 4Na nahřáté talíře rozložíme špenátové listy, doprostřed položíme krevetky, přelijeme omáčkou a posypeme pokrájeným kerblíkem a pažitkou. Hotový pokrm servírujeme horký.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.