Krevetové avokádo
20 min.
Ingredience
- 1kusVejce slepičí
- 2kusyAvokádo
- 25gramůHořčice
- 100gramůKrevety tygří - loupané
- 25mililitrůCitronová šťáva
- 90mililitrůOlej olivový
- 40gramůPetržel - nať
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
414 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
39 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
8 g
Cukr
922 mg
Postup přípravy
- 1Avokádo rozpůlíme a vyjmeme pecku. Vejce rozdrtíme vidličkou a smícháme s hořčicí, citrónovou šťávou, olejem, solí a pepřem. Přímícháme pokrájené krevety. Hotovou směsí naplníme půlky avokáda. Petrželkou dozdobíme.
- 2Podáváme vychlazené s opečeným toastem. Avokáda můžeme naplnit směsí krevet, česnekové majonézy, drceným vejcem a dužinou z jednoho avokáda. Ozdobíme celou oloupanou krevetou, snítkem kopru a kouskem citronu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.