Krevetový dansak
150 min.
Ingredience
- 700gramůKrevety tygří - loupané
- 1lžičkaSůl
- 1kusBobkový list
- 3stroužkyČesnek
- 60gramůČočka červená
- 1kusMrkev kořen
- 1kusBrambory
- 3lžíceKukuřice
- 3lžíceOlej rostlinný
- 2kusyCibule
- 0,5lžičkaHořčičné semínko
- 1,5lžičkyKoriandr celý
- 0,5lžičkaKmín mletý
- 0,5lžičkaPískavice řecké seno
- 1,5lžičkyKurkuma
- 1kusChilli paprička
- 0,5lžičkaGaram masala
- 425gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100gramůHrách loupaný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
398 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
10 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
7 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 14 krevety necháme na ozdobení a zbylé krevety vyloupeme. Povaříme ve vařící vodě 5 minut.
- 2Hrnec naplníme vodou a přidáme hrách, bobkový list, česnek a sůl, přivedeme k varu a vaříme 15 minut. Přidáme pokrájenou mrkev, čočku, brambory nakrájené na kostky a vaříme 15 minut. Přecedíme, necháme okapat, vyndáme česnek, bobkový list a smícháme s kukuřicí.
- 3Ve velké pánvi rozpálíme olej a osmahneme na něm pokrájenou cibuli a zbylý česnek, přidáme hořčičná semínka, koriandr, kmín, řecké seno, kurkumu a chilli papričku. Přidáme krevety a smažíme 2 minuty za stálého míchání. Přidáme pokrájená rajčata a čočkovou kaši a vaříme 40 minut bez pokličky.
- 4Přimícháme garam masalu, sůl, pepř a poté okamžitě podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.