Krevetový salát s grilovaným lososem
40 min.
Ingredience
- 500gramůLosos - filety
- 150gramůKrevety tygří - loupané
- 60gramůCibulka jarní
- 16kusůRajčata
- 200mililitrůVíno bílé
- 80mililitrůOcet ze šampaňského - Balsamic
- 25mililitrůCitronová šťáva
- 50gramůJogurt nízkotučný
- 70gramůBylinky čerstvé - svazek
- 25mililitrůSirup javorový
- 5gramůPepř černý mletý
- 5gramůSůl
- 3kusyVejce slepičí
- 200gramůSalát Polníček
- 25gramůHořčice
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
408 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
11 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
5 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Lososa nakrájíme na kostičky, pokapeme citrónovou šťávou a necháme hodinu odležet v chladu. V pánvi zahřejeme olej, okapané kostičky lososa prudce opečeme, okořeníme solí a pepřem a ještě 3-4 minuty opékáme. Přidáme krevety a na kolečka nakrájené jarní cibulky a minutu společně opékáme.
- 2Smícháme ingredience na zálivku (olej, ocet, citrónovou šťávu, hořčici, jogurt, vodu, bylinky, prolisovaný česnek a javorový sirup), kterou promícháme s natrhanými listy salátů a salát rozdělíme na talíře. Nahoru navrstvíme lososa a krevety, půlky cherry rajčátek a nadrobno nasekaná natvrdo vařená vejce.
- 3Podáváme s čerstvou bagetou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.