Krevetový salát s lučinou

20 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
572 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
42 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ledový salát očistíme, poškozené listy odstraníme, zbytek listů jednotlivě rozdělíme a 1 minutu blanšírujeme v osolené vroucí vodě. Poté je scedíme a necháme okapat.
  • 2
    Na pánvi rozpálíme 4 lžíce oleje, přidáme na plátky nakrájený česnek a na plátky nakrájené sardelky. Opékáme asi minutu, poté přidáme krevety.
  • 3
    Lučinu promícháme s citronovou kůrou, na jemno nakrájenou pažitkou, 3 lžícemi oleje, osolíme a opepříme. 12 salátových listů naplníme směsí z lučiny, zbytek listů natrháme na větší kousky.
  • 4
    Takto připravený ledový salát rozdělíme na připravené talíře, navrch rozložíme opečené krevety se sardelkami a pokapeme česnekovo-sardelkovým olejem z pánve.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.