Krevetový salát s lučinou
20 min.
Ingredience
- 1kusSalát ledový
- 7lžicOlej olivový
- 8kusůSardelové řezy
- 250gramůKrevety tygří - loupané
- 300gramůSýr Lučina - termizovaný
- 1lžíceCitronová kůra
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2stroužkyČesnek
- 1kusPažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
572 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
42 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Ledový salát očistíme, poškozené listy odstraníme, zbytek listů jednotlivě rozdělíme a 1 minutu blanšírujeme v osolené vroucí vodě. Poté je scedíme a necháme okapat.
- 2Na pánvi rozpálíme 4 lžíce oleje, přidáme na plátky nakrájený česnek a na plátky nakrájené sardelky. Opékáme asi minutu, poté přidáme krevety.
- 3Lučinu promícháme s citronovou kůrou, na jemno nakrájenou pažitkou, 3 lžícemi oleje, osolíme a opepříme. 12 salátových listů naplníme směsí z lučiny, zbytek listů natrháme na větší kousky.
- 4Takto připravený ledový salát rozdělíme na připravené talíře, navrch rozložíme opečené krevety se sardelkami a pokapeme česnekovo-sardelkovým olejem z pánve.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.