Krevetový salát se šafránovou rýží
50 min.
Ingredience
- 400gramůRýže Basmati
- 0,5lžičkaŠafrán
- 750mililitrůVoda pitná
- 500gramůKrevety tygří - loupané
- 20kusůOlivy černé
- 1kusSalát římský
- 3kusyRajčata
- 3kusyPaprika červená
- 2lžíceBazalka
- 1lžíceCitronová kůra
- 4lžíceOlej olivový
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
697 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
51 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
17 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Nejprve připravíme rýži. Dlouhozrnnou rýži v kastrole zalijeme vařící vodou, přidáme špetku šafránu, přikryjeme pokličkou a 20 minut vaříme na středním plameni. Když rýže změkne a vstřebá všechnu tekutinu, přesypeme ji do větší mísy a necháme vychladnout.
- 2Podélně přepůlíme vypeckované černé olivy a na listy rozebereme opraný římský salát. Dále spaříme, oloupeme a nadrobno pokrájíme rajčata, červené papriky zbavené stopek a semen nakrájíme na proužky, nasekáme bazalkové listy a nastrouháme citrónovou kůru. Několik paprikových proužků a oliv odložíme na ozdobu.
- 3K rýži v míse přidáme krevety, olivy, bazalku a rajčata s paprikami, vše osolíme, okořeníme mletým pepřem a dobře promícháme.
- 4Na dresink metličkou ušleháme olivový olej s citrónovou šťávou a nastrouhanou citrónovou kůrou. Dresink nalijeme na salátový základ a lehce spolu promícháme.
- 5Hotový salát rozdělíme na mělké široké misky vyložené salátovými listy a servírujeme ho ozdobený olivami a paprikovými proužky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.