Krevetový salát se šafránovou rýží

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
697 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
51 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
17 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve připravíme rýži. Dlouhozrnnou rýži v kastrole zalijeme vařící vodou, přidáme špetku šafránu, přikryjeme pokličkou a 20 minut vaříme na středním plameni. Když rýže změkne a vstřebá všechnu tekutinu, přesypeme ji do větší mísy a necháme vychladnout.
  • 2
    Podélně přepůlíme vypeckované černé olivy a na listy rozebereme opraný římský salát. Dále spaříme, oloupeme a nadrobno pokrájíme rajčata, červené papriky zbavené stopek a semen nakrájíme na proužky, nasekáme bazalkové listy a nastrouháme citrónovou kůru. Několik paprikových proužků a oliv odložíme na ozdobu.
  • 3
    K rýži v míse přidáme krevety, olivy, bazalku a rajčata s paprikami, vše osolíme, okořeníme mletým pepřem a dobře promícháme.
  • 4
    Na dresink metličkou ušleháme olivový olej s citrónovou šťávou a nastrouhanou citrónovou kůrou. Dresink nalijeme na salátový základ a lehce spolu promícháme.
  • 5
    Hotový salát rozdělíme na mělké široké misky vyložené salátovými listy a servírujeme ho ozdobený olivami a paprikovými proužky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.