Krevety na plechu
35 min.
Ingredience
- 2stroužkyČesnek
- 500gramůKrevety tygří - loupané
- 1lžičkaWorcester (worcesterská omáčka)
- 1lžíceOmáčka sójová
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaCukr krupice
- 1špetkaTymián sušený
- 1lžícePetržel - nať
- 50gramůMáslo čerstvé
- 0,25šálekOlej olivový
- 1špetkaBazalka
- 0,25lžičkaChilli koření mleté
- 1lžíceVíno madeira
- 0,5lžičkaTabasco
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
332 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
28 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
120 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Všechny přísady kromě krevet promícháme v kastrolu, přivedeme k varu, ale nevaříme. Horkou směs dobře zamícháme a necháme prochladnout.
- 2Rozmrazené, okapané krevety vložíme do mísy, přelijeme vlažnou zálivkou, necháme marinovat v chladu nejméně 30 minut.
- 3Plech vymastíme máslem, rozložíme na něj krevety i s marinádou a dáme péci do silně vyhřáté trouby na 10 - 12 minut.
- 4Podáváme s pečenými bramborami nebo s chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.