Krevety s rajčaty, bazalkou a fazolemi
140 min.
Ingredience
- 2litryVoda pitná
- 5gramůPepř černý mletý
- 5gramůSůl
- 60mililitrůOlej olivový
- 3gramyŠalvěj čerstvá
- 2kusyRajčata
- 1000gramůFazole bílé
- 20kusůKrevety tygří - loupané
- 8kusůBazalka
- 2kusyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
989 kcal
Bílkoviny
61 g
Tuky
18 g
Sacharidy
155 g
Vláknina
39 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Vyloupeme a propereme fazole, nasypeme je do hrnce se 2 litry studené vody, přidáme šalvěj, 2 neoloupané stroužky česneku a
- 21 lžíci olivového oleje. Všechno necháme při mírné teplotě 50 minut vařit a potom fazole scedíme.
- 3Očistíme krevety a povaříme asi 5 minut v mírně osolené vodě. Scedíme, vyloupeme a odstraníme z černé střívko.
- 4Dáme krevety a uvařené fazole na servírovací mísu, přidáme omytá a na kostičky pokrájená rajčata, bazalkové listy, sůl, pepř a zbývající olej. Vše promícháme a podáváme na malých talířích.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.