Krevety s rýží na smetaně
40 min.
Ingredience
- 400gramůKrevety tygří - loupané
- 400gramůRýže dušená
- 200gramůCibule
- 40gramůProtlak rajčatový sterilovaný
- 400gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 8gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 200mililitrůVývar slepičí
- 40gramůPetržel - nať
- 60gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
634 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
48 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno, osmahneme v pánvi na másle, přisypeme vyloupané krevety bez hlav, orestujeme, podlijeme vývarem a krátce podusíme. Přimícháme rajčatový protlak, smetanu, osolíme, opepříme, přidáme dušenou rýži a prohřejeme. Přendáme do malého pekáčku, vložíme do vyhřáté trouby a zapékáme asi 20 minut.
- 2Pokrm upravíme na talíře a posypeme posekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.