Krevety se žloutkovou omáčkou
20 min.
Ingredience
- 5gramůSůl
- 1kusLimetka
- 200gramůRukola
- 80mililitrůOlej olivový
- 500gramůKrevety tygří - loupané
- Na omáčku
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
806 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
79 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
481 mg
Postup přípravy
- 1Krevety vložíme do mísy, zasypeme mořskou solí, zalijeme olejem a dobře promícháme, aby byly obalené. Grilujeme 10 minut za stálého otáčení a mezitím si připravíme omáčku. Do mixéru vložíme žloutky, hořčici, ocet, česnek, pepř a sůl, rozmixujeme do hladka. Během mixování postupně přiléváme olej, dokud směs nezhoustne.
- 2Krevety podáváme na listech rukoly, nejlépe ozdobené plátky limetky a s miskou omáčky na namáčení.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.