Krevety vařené v páře s oblohou
40 min.
Ingredience
- 1litrVoda pitná
- 260gramůKrevety tygří
- Koření
- 15mililitrůVíno rýžové čínské
- 1gramSůl
- 0,3gramPepř černý mletý
- 20gramůPórek
- 20gramůČesnek
- 7gramůPaprika zelená
- 10gramůPaprika červená
- 1kusVejce slepičí
- 13mililitrůOlej sezamový
- 10gramůHouby čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
120 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
5 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
372 mg
Cukr
712 mg
Postup přípravy
- 1Krevety oloupeme tak, že jim ponecháme hlavy a ocasy. Krevety potom rozřízneme a vyndáme vnitřnosti, hřbety ještě nekolikrát nařízneme a propícháme špejlí, aby se nezavřely.
- 2Jarní cibulku, česnek a papriky očistíme a nakrájíme na dlouhé proužky. Houby na 1 hodinu namočíme, potom je promneme v utěrce, abychom je vysušili a po odříznutí nožiček je nakrájíme na proužky. Na pánvi s rozehřátým olejem necháme ztuhnout celé vejce, které nakrájíme na nudličy na ozdobu pokrmu.
- 3V hrnci s pařákem přivedeme k varu vodu. Jakmile se začne voda vařit, poklademe dno pařáku kořenícími přísadami a na ně dáme připravené krevety, které vaříme 5 minut. Po této době krevety vyjmeme z hrnce, vyndáme špejle, krevety potřeme sezamovým olejem.
- 4Krevety servírujeme obložené nakrájenou papričkou, vejci a houbami, teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.