Krevety zapékané s balkánským sýrem
55 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1kilogramKrevety tygří - loupané
- 300gramůSýr balkánský
- 1špetkaOregano sušené
- 1špetkaPepř černý mletý
- 5gramůSůl
- 4kusyRajčata
- 100gramůPetržel - nať
- 100mililitrůOlej olivový
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
421 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
31 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Očištěné krevety povaříme chvíli v menším množství vody. Scedíme a vývar ponecháme.
- 2Na rozpáleném oleji osmažíme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme pokrájená rajčata, vodu z krevet, oregano, sůl, pepř a povaříme, dokud omáčka nezhoustne.
- 3Vezmeme pečicí sáčky, do každého vložíme porci krevet, zalijeme omáčkou a posypeme nadroleným balkánským sýrem. Zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.
- 4Podáváme posypané nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.