Krevety zavinuté v pršutu
85 min.
Ingredience
- 3kusyCibule
- 2kusyČesnek
- 2kilogramyKrevety tygří - loupané
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 12lžicSůl
- 1decilitrVíno bílé
- 3lžícePetržel - nať
- 50gramůSlanina vepřová
- 250gramůRajčata
- 300gramůProsciutto sušené
- 4lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
708 kcal
Bílkoviny
120 g
Tuky
38 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
10 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Vyloupané krevety omyjeme. Každou krevetu zabalíme do plátku pršutu (druh sušené šunky), spojíme párátkem nebo můžeme závitek ovázat nití. Takto připravené krevety prudce osmažíme na rozpáleném oleji z každé strany.
- 2Krevety z oleje vyjmeme, odložíme na talíř, do toho samého oleje dáme rozškvařit drobně pokrájenou cibuli, slaninu, přidáme oloupaná nakrájená rajčata, drobně nakrájenou zelenou petrželku a česnek, vše osolíme, opepříme, zalijeme bílým vínem a promícháme.
- 3Všechny ingredience chvilku povaříme, přidáme k nim krevety a ještě povaříme několik minut.
- 4Krevety v pršutu servírujeme horké.
- 5(Před podáváním opatrně niť odstraníme.)
- 6
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.