Krevety zavinuté v pršutu

85 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
708 kcal
Bílkoviny
120 g
Tuky
38 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
10 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vyloupané krevety omyjeme. Každou krevetu zabalíme do plátku pršutu (druh sušené šunky), spojíme párátkem nebo můžeme závitek ovázat nití. Takto připravené krevety prudce osmažíme na rozpáleném oleji z každé strany.
  • 2
    Krevety z oleje vyjmeme, odložíme na talíř, do toho samého oleje dáme rozškvařit drobně pokrájenou cibuli, slaninu, přidáme oloupaná nakrájená rajčata, drobně nakrájenou zelenou petrželku a česnek, vše osolíme, opepříme, zalijeme bílým vínem a promícháme.
  • 3
    Všechny ingredience chvilku povaříme, přidáme k nim krevety a ještě povaříme několik minut.
  • 4
    Krevety v pršutu servírujeme horké.
  • 5
    (Před podáváním opatrně niť odstraníme.)
  • 6

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.