Křidélka s pikantní omáčkou
60 min.
Ingredience
- 1kilogramKuřecí křídla
- 3lžíceOlej olivový
- 5stroužkůČesnek
- 1,5lžičkySůl
- 1lžičkaPepř cayenský
- 1kusCibule
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 2lžíceTabasco
- 1lžičkaWorcester (worcesterská omáčka)
- 2lžičkyMed včelí
- 100gramůSýr s modrou plísní
- 150mililitrůZakysaná smetana
- 2lžíceMajonéza
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
516 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
38 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
1 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Křidélka rozdělíme na 3 části, nejtenčí část odřízneme, zbylé 2 rozdělíme v kloubu. Promícháme s olejem, česnekem, osolíme a hodně okořeníme cayenským pepřem, pečeme v troubě předehřáté na 200°C, naskládáné na plechu vyloženém pečicím papírem, asi 30 minut doměkka a dozlatova.
- 2Na másle asi 4 minuty pozvolna dosklovita opékáme cibuli a česnek, přidáme rajčata, tabasco, worcesterskou omáčku, med, sůl a vaříme asi 25 minut, rozmixujeme a máme hotovou pikantní omáčku. Většinu pikantní omáčky promícháme s upečenými křidélky.
- 3Podáváme se zeleninou, sýrovou i zbývající pikantní omáčkou a s chlebem.
- 4Sýrovou omáčku připravíme ze 100 g rozdrceného sýra s modrou plísní, 150 ml zakysané smetany, 2 lžic majonézy, 1 stroužku česneku, špetky soli a čerstvě mletého pepře. Můžeme ji připravit i den předem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.