Krkonošská cibulačka s masem
140 min.

Ingredience
- 333gramůCibule
- 2,5litryVývar z hovězích kostí
- 200gramůHovězí maso přední
- 200gramůZelenina kořenová
- 7gramůHouby sušené
- 0,7gramKmín celý
- 13gramůPolévkové koření
- 15gramůSůl
- 13gramůPetržel - nať
- 200gramůBrambory
- 120gramůVejce slepičí
- 133gramůChléb konzumní
- 7gramůČesnek
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
218 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
11 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Hovězí maso opláchneme a uvaříme ve vývaru z hovězích kostí, který jsme předem připravili.
- 2Když maso změkne, přidáme syrové brambory nakrájené na kostičky, propláchnuté a namočené houby, kořenovou zeleninu a česnek. Vaříme doměkka. Potom přidáme kmín a na kolečka nakrájenou cibuli.
- 3Do polévky zašleháme rozkvedlaná vejce a necháme je srazit.
- 4Nakonec polévku dochutíme polévkovým kořením a solí a přidáme nakrájenou petrželovou nať, vařené hovězí maso nakrájené na kostičky a krátce povaříme.
- 5Jako vložku vkládáme na nudličky nakrájený a na sucho opečený chléb do každé porce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.