Krkonošská houbovačka

40 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
254 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
10 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
1 g
Cukr
48 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Propláchnuté sušené houby namočíme do studené vody asi na 30 minut. Pak houby scedíme a pokrájíme na menší kousky.
  • 2
    Krupky dobře promyjeme, dáme do litru vody, přidáme houby, lžíci másla, sůl (1 lžička), pepř, majoránku a pomalu je vaříme doměkka asi 30 minut.
  • 3
    V pánvi na lžíci rozpuštěného másla dáme hladkou mouku a vymícháme světlou jíšku, kterou polévku zahustíme.
  • 4
    Uvařenou polévku dochutíme utřeným česnekem se solí, přimícháme omytou, drobně pokrájenou petrželku a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.