Krkonošská houbovačka
40 min.
Ingredience
- 50gramůHouby sušené
- 150gramůKrupky trhané
- 1litrVoda pitná
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1,5lžičkySůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaMajoránka
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžícePetržel - nať
- 3stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
254 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
10 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
1 g
Cukr
48 mg
Postup přípravy
- 1Propláchnuté sušené houby namočíme do studené vody asi na 30 minut. Pak houby scedíme a pokrájíme na menší kousky.
- 2Krupky dobře promyjeme, dáme do litru vody, přidáme houby, lžíci másla, sůl (1 lžička), pepř, majoránku a pomalu je vaříme doměkka asi 30 minut.
- 3V pánvi na lžíci rozpuštěného másla dáme hladkou mouku a vymícháme světlou jíšku, kterou polévku zahustíme.
- 4Uvařenou polévku dochutíme utřeným česnekem se solí, přimícháme omytou, drobně pokrájenou petrželku a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.