Krkonošská kotleta v bramboráku
65 min.
Ingredience
- 1kilogramBrambory
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 4kusyVejce slepičí
- 1,5lžičkyKmín celý
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžíceMajoránka
- 1lžíceSůl
- 4kusyVepřové kotlety
- 0,5lžičkaPepř bílý
- 4lžíceMouka polohrubá
- 1,5decilitryOlej slunečnicový
- 200gramůRajčata
- 6stroužkůČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
992 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
54 g
Sacharidy
85 g
Vláknina
10 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Oloupané a omyté brambory nastrouháme do mísy na hrubém struhadle. Česnek oloupeme, utřeme a dáme ho k bramborům. Ještě přidáme hladkou mouku, vejce, kmín, pepř, majoránku a sůl (1/2 lžíce). Směs dobře promícháme.
- 24 vepřové kotlety omyjeme, osušíme, naklepeme. Osolíme je (asi 1/2 lžíce), opepříme bílým pepřem a obalíme v polohrubé mouce.
- 3V hlubší a větší pánvi (aby se tam vešly 2 kotlety) rozpálíme olej.
- 4Potom 2 kotlety obalíme v bramborové směsi a ihned je vložíme na rozpálený olej. Trochu zmírníme teplotu a kotlety osmažíme z každé strany dozlatova. Smažíme je přibližně 5-8 minut z každé strany. Stejně usmažíme i dalšími 2 porce. Usmažené kotlety dáme na papírovou utěrku, aby se do ní vstřebal přebývající tuk.
- 5Kotlety ozdobíme rajčaty a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.