Krkonošská libečková polévka s kopřivami

17 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
372 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
16 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
3 g
Cukr
97 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Tvrdší chleba pokrájíme na kostičky. V pánvi si rozpálíme sádlo s máslem a chleba osmažíme dozlatova. Česnek oloupeme a prolisujeme ho. Libeček s mladou kopřivou omyjeme, otrháme z bylinek lístky a pokrájíme nadrobno.
  • 2
    Přivedeme k varu zeleninový vývar s kmínem a po minutě vaření ho odstavíme. Přimícháme do něj česnek, libeček, máslo, sůl podle chuti a kopřivy.
  • 3
    Promícháme a hned podáváme s osmaženými kostičkami chleba.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.