Krkonošská libečková polévka s kopřivami
17 min.
Ingredience
- 200gramůChléb konzumní
- 4stroužkyČesnek
- 2lžíceLibeček
- 2lžíceKopřiva
- 1litrVývar zeleninový
- 1lžičkaKmín celý
- 1lžíceSádlo škvařené
- 1špetkaSůl
- 1,5lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
372 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
16 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
3 g
Cukr
97 mg
Postup přípravy
- 1Tvrdší chleba pokrájíme na kostičky. V pánvi si rozpálíme sádlo s máslem a chleba osmažíme dozlatova. Česnek oloupeme a prolisujeme ho. Libeček s mladou kopřivou omyjeme, otrháme z bylinek lístky a pokrájíme nadrobno.
- 2Přivedeme k varu zeleninový vývar s kmínem a po minutě vaření ho odstavíme. Přimícháme do něj česnek, libeček, máslo, sůl podle chuti a kopřivy.
- 3Promícháme a hned podáváme s osmaženými kostičkami chleba.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.