Krkonošský zajíc cibuláč s tymiánem
95 min.
Ingredience
- 200gramůSlanina vepřová
- 6lžicMáslo čerstvé
- 1lžíceSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžíceTymián sušený
- 500gramůCibule
- 4decilitryMasový vývar
- 4lžíceStrouhanka
- 150gramůBrusinky
- 1kilogramZaječí maso
- 6stroužkůČesnek
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
597 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
36 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Omytého a osušeného celého zajíce prošpikujeme proužky slaniny, celého potřeme máslem a dáme do pekáče na 12 hodin (do chladničky) odležet.
- 2Druhý den ze zajíce nožem seškrabeme tuhé máslo. Pak zajíce osolíme, potřeme rozetřeným česnekem, opepříme, posypeme sušeným tymiánem a znovu potřeme máslem, které jsme z něj oškrabali. Zajíce dáme znovu do pekáče.
- 3Oloupanou a omytou cibuli nakrájíme na tenká kolečka a celého zajíce cibulí posypeme. Přilijeme masový vývar, zakryjeme pokrývkou a dáme do předem vyhřáté trouby péct.
- 4Pečeme při 250°C přibližně 60 -70 minut. Průběžně po 15 minutách zajíce poléváme výpekem. Pokud je potřeba dolijeme během pečení 1-2 dl vývaru.
- 5Mezitím na másle (2 lžíce) v pánvi osmažíme dozlatova strouhanku.
- 6Upečeného zajíce rozporcujeme, dáme na talíře, posypeme strouhankou, ozdobíme brusinkami a polijeme výpekem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.