Krkovička plněná kysaným zelím

35 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1024 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
93 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
810 mg
Cukr
51 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zelí scedíme, necháme okapat, rozkrájíme ho na menší kousky a promícháme s kmínem. Slaninu nakrájíme na plátky. Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme.
  • 2
    Krkovičku omyjeme studenou vodou, osušíme, rozporcujeme na čtyři silnější plátky, které lehce naklepeme a rozkrojíme tak, aby v mase vznikla kapsa. Kapsu zevnitř potřeme hořčicí, vložíme do ní slaninu a nakrájené zelí, uzavřeme ji grilovacími jehlami nebo párátky a maso ze všech stran opepříme a osolíme.
  • 3
    Prolisovaný česnek v míse smícháme se zbylou hořčicí, pivem a olejem, do marinády vložíme připravené naplněné krkovičky a necháme alespoň hodinu v chladu uležet.
  • 4
    Uleželé maso naskládáme do zapékací mísy, podlijeme marinádou a pečeme ve vyhřáté troubě, až je měkké.
  • 5
    Podáváme s chlebem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.