Krkovička plněná kysaným zelím
35 min.
Ingredience
- 800gramůVepřová krkovička
- 500gramůZelí kysané
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaKmín drcený
- 200gramůSlanina vepřová
- 1decilitrPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 8lžicHořčice
- 4stroužkyČesnek
- 1decilitrOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1024 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
93 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
810 mg
Cukr
51 mg
Postup přípravy
- 1Zelí scedíme, necháme okapat, rozkrájíme ho na menší kousky a promícháme s kmínem. Slaninu nakrájíme na plátky. Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme.
- 2Krkovičku omyjeme studenou vodou, osušíme, rozporcujeme na čtyři silnější plátky, které lehce naklepeme a rozkrojíme tak, aby v mase vznikla kapsa. Kapsu zevnitř potřeme hořčicí, vložíme do ní slaninu a nakrájené zelí, uzavřeme ji grilovacími jehlami nebo párátky a maso ze všech stran opepříme a osolíme.
- 3Prolisovaný česnek v míse smícháme se zbylou hořčicí, pivem a olejem, do marinády vložíme připravené naplněné krkovičky a necháme alespoň hodinu v chladu uležet.
- 4Uleželé maso naskládáme do zapékací mísy, podlijeme marinádou a pečeme ve vyhřáté troubě, až je měkké.
- 5Podáváme s chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.