Krokety se šunkou a sýrem

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1126 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
95 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory vaříme v mléce tak dlouho, až změknou a všechno mléko se do nich vstřebá. Ještě teplé brambory ve větší misce rozmačkáme a přidáme k nim nasekanou jarní cibulku, rozpuštěné máslo, nastrouhaný čedar a vejce. Dobře promícháme. Do misky přidáme na kostičky nakrájenou šunku, hladkou mouku, sůl a pepř. Znovu promícháme.
  • 2
    Ze směsi vytvarujeme kulaté kroketky a ty obalíme nejprve v rozšlehaném vejci a pak ve strouhance.
  • 3
    Ve větší pánvi (případně ve fritéze) rozpálíme olej a v něm upečeme kroketky dozlatova.
  • 4
    Nyní si uvaříme omáčku: V menším kastrůlku rozehřejeme máslo, přidáme mouku a vytvoříme růžovou jíšku. Odstavíme z ohně a vmícháme mléko, zeleninový vývar, nastrouhaný čedar, hořčici a čerstvý koriandr. Osolíme a opepříme a na mírném ohni povaříme až omáčka zhoustne.
  • 5
    Kroketky servírujeme teplé, přelité omáčkou a ozdobené rajčátkem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.