Krokety z brambor obalované

60 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
7111 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
779 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
7 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyjeme, oškrábeme a uvaříme brambory. Vodu slijeme, prolisujeme brambory. Postupně do nich zamícháme máslo. Přidáváme (po 1 ks) 4 vaječné žloutky a 1 celé vejce. Vzniklou směs osolíme, opepříme a dochutíme muškátovým oříškem. Hmotu nabíráme lžící a na pomoučněném vále z ní vyválíme válečky o tloušťce asi 2 cm a délce 4 cm.
  • 2
    V misce si rozšleháme 2 vejce a do další misky vložíme strouhanku.
  • 3
    Obalíme krokety ve vejcích, a potom ve strouhance.
  • 4
    Ve fritovacím hrnci rozehřejeme olej na 180°C a krokety v něm smažíme 8 minut dozlatova. Vyndáme a necháme na utěrce okapat. Servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.