Krokety z ryb

30 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1210 kcal
Bílkoviny
71 g
Tuky
109 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na másle, zasypeme moukou a připravíme světlou jíšku. Po částech zalijeme mlékem, osolíme a vymícháme dohusta. Necháme polovychladnout.
  • 2
    Následně do kaše přidáme žloutky, pepř, jemně nasekanou petrželovou nať a drobně nasekané rybí maso. V případě, že je směs řídká, zahustíme ji strouhanou houskou.
  • 3
    Prkénko posypeme prosátou strouhanou houskou. Na něm pak děláme ploché válečky (krokety), obalíme v rozšlehaných bílcích nastavených lžícemi vody či mléka a ve strouhané housce.
  • 4
    V horkém tuku krokety usmažíme a pokládáme na papírový ubrousek odkapat. Podáváme s dílky citrónu.
  • 5
    Jako přílohu podáváme bramborovou kaši nebo bramborový salát bez majonézy.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.