Krokety z ryb
30 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 600gramůFilé rybí
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1hrstPetržel - nať
- 1hrnekStrouhanka
- 1kusCitrony
- 2kusyVejce slepičí
- 1šálekMléko polotučné
- 1hrnekTuk
- 0,2lžíceMouka pšeničná hrubá
- 1lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1210 kcal
Bílkoviny
71 g
Tuky
109 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na másle, zasypeme moukou a připravíme světlou jíšku. Po částech zalijeme mlékem, osolíme a vymícháme dohusta. Necháme polovychladnout.
- 2Následně do kaše přidáme žloutky, pepř, jemně nasekanou petrželovou nať a drobně nasekané rybí maso. V případě, že je směs řídká, zahustíme ji strouhanou houskou.
- 3Prkénko posypeme prosátou strouhanou houskou. Na něm pak děláme ploché válečky (krokety), obalíme v rozšlehaných bílcích nastavených lžícemi vody či mléka a ve strouhané housce.
- 4V horkém tuku krokety usmažíme a pokládáme na papírový ubrousek odkapat. Podáváme s dílky citrónu.
- 5Jako přílohu podáváme bramborovou kaši nebo bramborový salát bez majonézy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.