Krokety z rýže se žampiony a mozarellou

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1768 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
150 g
Sacharidy
88 g
Vláknina
9 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno, očištěné žampiony nakrájíme na drobné kostičky, lahůdkovou cibulku nakrájíme na jemno, mozarellu a sušená rajčata nakrájíme na malé kostičky. Na olivovém oleji zpěníme cibuli, přidáme žampiony a osmažíme. Poté přeložíme na ubrousek a necháme vsáknout olej. Rýži v osolené vodě uvaříme do měkka, scedíme a necháme zchladnout. V míse dobře promícháme rýži s lahůdkovou cibulkou, rajčaty osmaženými žampiony. Po vychladnutí přimícháme mozarellu, rozšlehané žloutky, sůl, pepř, 50 g strouhanky. Z hmoty utvoříme dvěma lžícemi noky, které necháme v mrazáku 15 minut tuhnout. Poté obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a zbylé strouhance. Noky smažíme ve vyšší vrstvě rozpáleného slunečnicového oleje, zhruba 3 minuty. Na salát připravíme zálivku smícháním oleje, citronové šťávy, cukru, soli a pepře. Omyté, osušené a pokrájené listy salátu, čtvrtky oloupaného avokáda rozložíme na talíře, přidáme krokety, rajčátka a zakapeme zálivkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.