Krokety z rýže se žampiony a mozarellou
60 min.
Ingredience
- 50gramůŽampiony čerstvé
- 30gramůCibule
- 1kusCibulka jarní
- 2kusyžloutek
- 2kusyVejce slepičí
- 125gramůMozzarella
- 200gramůStrouhanka
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 150gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžíceOlej olivový
- 50gramůRajčata sušená sterilovaná
- 500mililitrůOlej slunečnicový
- Na rýži
- 100gramůRýže loupaná
- 500mililitrůVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- Na salát
- 1kusSalát ledový
- 8kusůRajčata Cherry
- 1kusAvokádo
- 3lžíceCitronová šťáva
- 0,5lžíceCukr krupice
- 1lžíceOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1768 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
150 g
Sacharidy
88 g
Vláknina
9 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno, očištěné žampiony nakrájíme na drobné kostičky, lahůdkovou cibulku nakrájíme na jemno, mozarellu a sušená rajčata nakrájíme na malé kostičky. Na olivovém oleji zpěníme cibuli, přidáme žampiony a osmažíme. Poté přeložíme na ubrousek a necháme vsáknout olej. Rýži v osolené vodě uvaříme do měkka, scedíme a necháme zchladnout. V míse dobře promícháme rýži s lahůdkovou cibulkou, rajčaty osmaženými žampiony. Po vychladnutí přimícháme mozarellu, rozšlehané žloutky, sůl, pepř, 50 g strouhanky. Z hmoty utvoříme dvěma lžícemi noky, které necháme v mrazáku 15 minut tuhnout. Poté obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a zbylé strouhance. Noky smažíme ve vyšší vrstvě rozpáleného slunečnicového oleje, zhruba 3 minuty. Na salát připravíme zálivku smícháním oleje, citronové šťávy, cukru, soli a pepře. Omyté, osušené a pokrájené listy salátu, čtvrtky oloupaného avokáda rozložíme na talíře, přidáme krokety, rajčátka a zakapeme zálivkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.