Krokety z vařeného masa a brambor
60 min.

Ingredience
- 500gramůHovězí maso vařené
- 1kusRohlíky bílé
- 20mililitrůMléko polotučné
- 1decilitrSmetana 12% (konzumní)
- 60gramůMrkev kořen
- 60gramůCeler bulvový
- 60gramůPetržel kořen
- 200gramůBrambory
- 2kusyVejce slepičí
- 2stroužkyČesnek
- 20mililitrůHořčice
- 5gramůMajoránka
- 150gramůStrouhanka
- 2decilitryOlej rostlinný
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
607 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
45 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1V míse namočíme nakrájený rohlík do mléka, přidáme prolisovaný česnek, majoránku, sůl, vejce, smetanu a hořčici. Vařené maso, brambory a kořenovou zeleninu umeleme na masovém strojku a vsypeme ke směsi. Vše důkladně promícháme, vytvoříme hustší hmotu, připadně přidáme strouhanku. Z hmoty tvoříme oválné krokety, které obalíme ve strouhance a osmažíme na rozpáleném oleji do zlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.