Kroupy s houbami
90 min.
Ingredience
- 200gramůKroupy střední
- 200gramůHouby čerstvé
- 50gramůMáslo jihočeské
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 3kusyVejce slepičí
- 2kostkyBujón hovězí
- 0,5litrVoda pitná
- 40gramůSýr Parmezán
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 10gramůPetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
416 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
19 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
7 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Z vody a kostek bujonu připravíme vývar, do kterého vysypeme umyté kroupy a necháme je vařit asi 60 minut. Na pánvi roztopíme máslo, přidáme oloupanou, na kostky nakrájenou cibuli, nakrájené houby, na kolečka nakrájený česnek a vše podusíme do změknutí hub. Smícháme spolu s uvařenými kroupami, přidáme uvařená a nadrobno nasekaná celá vejce, dochutíme solí, pepřem, promícháme a horké porcujeme na talíře. Každou porci posypeme jemně nastrouhaným parmezánem a nasekanou petrželovou natí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.